Svamplycka

Jag är långt ifrån nån svampexpert, utan brukar alltid bara plocka kantareller. Det känns idiotsäkert liksom. Men igår kom sambon in och visade mig en sorts svamp som han sa växte några stycken i skogsbrynet här. Med hjälp av vår gamla skolplansch och internet kom vi fram till att det var karljohansvampar (här är det fritt fram för alla svampkännare att småfnissa överseende). Lyxigt!
Beväpnade mig med en korg och klafsade iväg genom den översvämmade ängen bort till skogen. ”Några stycken” var en underdrift, det var MASSOR och alla växte inom en radie av kanske 20 meter. Sen blev det att ägna kvällen åt rensande, infrysning och torkning.

IMG_5770.JPG
Jag visste väl att den gamla (enligt sambon alldeles för dyra) skolplanschen skulle komma till nytta…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s