Dagens jakttroféer

Idag tog jag mina små telningar och drog på loppis en sväng. Förutom lite barnkläder för en billig peng gjorde jag lite andra fina fynd.

IMG_5536.JPG
Ett par riktiga klassiska burkar fick följa med hem. En sån som den till höger hade min mormor och den var ALLTID full med hembakta småkakor; bondkakor, finska pinnar, schackrutor och hallongrottor. Ibland lite andra sorter också. Det kan jag verkligen sakna så fruktansvärt mycket ibland, inte kakorna i sig (även om de var helt grymma) men just att burken alltid stod på bordet till kaffet. Köpekakor var liksom aldrig ett alternativ. Skulle gärna vilja bli en sån farmor/mormor en dag. Nåja, nu har jag iallafall burken! Åter till loppisrundan:

IMG_5538.JPG
Den här lilla emaljgrytan blev jag glad åt! Såna kan man hitta ofta, och ofta är de i väldigt gott skick. De passar alla spisar, även induktionshällar. Ett tips då är att ha med en kylskåpsmagnet (alternativt hitta en på loppisen) och prova under kastrullen, är den magnetisk funkar den på induktionsspisar.

IMG_5539.JPG

IMG_5542.JPG
En söt liten skål från Upsala-Ekeby…

IMG_5544-0.JPG
… och en bit hiskeligt tyg som kan bli nåt kul nån gång.
Som sagt, detta plus lite barnkläder för ett par hundralappar. Man måste bara älska loppisar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s