Om *Såna Där Människor*

Ett liv med husrenovering, samtidigt som man har två barn under 3 år, kan ofta sammanfattas med ordet ”kaos”. Lägg där till att sambon har ett jobb som innebär resor ganska ofta, då han vanligtvis är borta ca en vecka i stöten. Dessa dagar är tiden förstås ännu mer en bristvara och frågeställningar man ställs inför är exempelvis:

1. ”Ska jag äta själv eller mata barnen?” (Blir barnen, ni behöver ej ringa myndigheterna. Än.)

2. ”Är det ungen eller jag som luktar?” (Förvånansvärt och oroväckande ofta är det det senare)

3. ”Verkar det kanske konstigt att ha mössa mitt i juni?” (hör ihop med att man inte har hunnit tvätta håret under de senaste expressfartsduscharna och antagligen även med föregående frågeställning)

4. ”Vad är decibelgränsvärdet för att få tinnitus?” (antagligen sedan länge uppnått)

5. ”Har jag själv varit på toa idag?” alternativt ”Har jag varit själv på toa idag?”

Men det finns en viss sorts människor som aldrig verkar behöva fråga sig frågor liknande de ovan nämnda. Såna som alltid verkar ha allt under full kontroll. På engelska skulle det heta att de har sitt ”shit together” helt enkelt. (Bra uttryck det där, särskilt såhär under småbarnsåren. Känns inte som jag har mitt shit together, snarare som att en gödselspridare har varit framme och lämnat sitt stinkande avtryck)

Ni har säkert sett dem, ofta till exempel i mataffären; Hon (för det är ju oftast en hon) skrider fram längs frysdisken (utan att stanna givetvis, för hos dem äter de endast färsk mat, ekologisk) med fladdrande schampodoftande hår. Hennes nystrukna fläckfria vita (!) kläder matchar perfekt med kläderna på hennes välartade och välkammade barn som tysta utan godistjat sitter i kundvagnen och äter en bjudbanan, utan att något som helst av den har hamnat på tröjan. Om de inte knaprar på ett hembakt… grahamskex eller nåt. Sockerfritt såklart.

Hur lyckas de? Finns Såna Där Människor verkligen på riktigt eller är de bara hallucinationer som beror på frågeställning nummer 1? Är det lika troligt att jag kan bli en Sån Där Människa som att jag ska förvandlas till rumpnisse/skogsrå/tandtroll..?

Har diskuterat detta med en av mina bästa vänner en del, och vi har kommit fram till några kriterier som kännetecknar En Sån Där Människa, här är några av dem:

– De har alltid presentpapper hemma. Olika sorter. OCH tejp. OCH snöre. Matchande.

– De har alltid färska citroner hemma (som de använder i matlagningen INNAN de är skrumpna alternativt mögliga).

– Bredvid citronerna har de alltid färska örter. (Se ovan)

– De har ofta färska snittblommor hemma (ni märker att just ordet ”färsk” återkommer?)

– De klär sig aldrig utifrån vilket klädesplagg som bäst döljer bebisspyor. Och de plockar sällan upp något från tvättkorgen och sätter på sig.

– Dom har sin shit together.

Känner du igen dig i ovanstående punkter? I så fall grattis, och vill du bli min Yoda? För skulle gärna bli liiiiite mer sådan!

May the force be with you! /J

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s